De 3D-pen: Dé trend van 2017!

Reload3D 3D Pen Lucht Blauw

De 3D pen wordt steeds populairder!

Althans, dat beweren ze in de media.

Nou moet ik zeggen, de verkoop van onze 3D-pen (ook wel “3D-printer pen”) zit erg in de lift. Dit komt uiteraard mede door het feit dat de feestdagen er weer aankomen. Sinterklaas staat op de stoep en de Kerstman zweeft al langzaam deze kant op in z’n arrenslee.

 

Maar er is meer aan de hand! Zo is er sinds kort een concullega die op televisie een reclamecampagne aan het voeren is. In menig reclameblok tijdens een willekeurig kinderprogramma zie je die voorbij komen. Maar daarnaast zijn ze er ook bij de reguliere media achter gekomen dat er een kleine revolutie aan de gang is die óók onze kids erbij betrekt. Wat is er namelijk leuker dan als kind zijnde je eigen speelgoed maken?! Dat kan namelijk met zo’n 3D-en. Nou moet je niet denken dat je er een één op één lijkende Barbie of Hot Wheels auto mee kan maken. Maar het is wel degelijk zo dat je, bijvoorbeeld voor die Barbie, accessoires of meubeltjes kan maken voor haar huis. Of voor die Hotwheels auto een schans of onderdeel van een racebaan. En dat allemaal naar eigen inzicht en ontwerp, maar ook in de kleur die jíj wilt! Dat is best grappig toch?

 

Af en toe komt er eens iets voorbij in de media, en laatst was RTL Live aan de beurt, waarvoor onze dank! Ze noemden het “De trend van 2017”, de 3D-pen. Het is namelijk leuk voor jong én oud. Opa kan bij z’n miniatuur treintjes zelf boompjes en tuinbankjes maken, een ouder kan er plastic onderdelen me aan elkaar “lijmen”, de kunstenaar maakt de mooiste creaties als decoratie, de creatieveling worstelt en stoeit ermee totdat ze eindelijk dat mulit-color-pennenbakje heeft gemaakt.. en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is gewoon fun voor iedereen, en weer eens wat anders dat dat geijkte speelgoed waar kinderen de kamer al vol mee hebben staan.

 

Wat je ook steeds vaker voorbij ziet komen, zijn YouTube kanalen van mensen, vooral jongeren, die zich bezighouden met de 3D-pen. Ze laten zien hoe het werkt en maken zo de mooiste creaties. Erg inspirerend als je net zo’n apparaat hebt aangeschaft en je weet even niet wat je er mee aan moet. Zo is er bijvoorbeeld Rainbow Girl, die wereldwijde bekendheid geniet door haar kleurrijke vertoning en creaties. Maar ook in Nederland timmert er een vlogger aan de weg die met enige regelmaat filmpjes upload waarin ze haar creativiteit de vrij loop laat door te laten zien wat er allemaal met een 3D-pen mogelijk is.  Ze is op YouTube bekend als Mila Malina en plaatst minimaal één keer per week een nieuw vlog met allemaal leuke nieuwtjes en noemenswaardigheden. Leuk detail is dat ze in haar vlog van komende vrijdag de 3D-pen weer in de hand neemt en er met ons kleurrijke filament mee aan de slag gaat 🙂

Je kan je op haar YouTube-kanaal abonneren of gewoon eens een kijkje nemen: YouTube-kanaal Mila Malina
Misschien heeft de reguliere media het bij het rechte eind door te zeggen dat het dé trend van 2017 gaat worden?

Bij ons is de 3D-pen in ieder geval een groot succes! Heb jij er al één in huis?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply