Hoe bewaar ik op een makkelijke en goedkope manier mijn 3D-filament?

Spindels Reload3D 3D-filament Hoe bewaar ik mijn 3D-filament?

Dat is een veel gehoorde vraag. Hoe je filament op een goede en voordelige manier op te slaan, lees je hieronder:

Veel gebruikers van een 3D-printer beginnen klein. Je koopt een printer met daarbij één of een aantal spindels 3D-filament waar je dan lekker mee gaat experimenteren.
Maar wat doe je met het filament als je klaar bent met printen?

Uiteraard koppel je de spindel los van de 3D-printer. Kans is namelijk aanwezig dat je filament anders afbreekt. Het is altijd aan te raden om in het oog van de spindel een zakje silicagel te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat vocht tegen gegaan wordt.
Helaas is dit lang niet altijd voldoende. 3D-printer filament is namelijk geen fan van vocht. Vandaar dat je spindels altijd vacuüm verpakt bij je afgeleverd worden. In de meeste gevallen zit er dan ook een zakje met silica bijgesloten.

Het meest ideale is dus, om je spindel weer terug te doen in die verpakking en vacuüm te krijgen. Uiteraard is dat geen mogelijkheid, aangezien die verpakkingen daar niet geschikt voor zijn.

Maar er is een makkelijke en vooral goedkope manier om je spindels weer vacuüm verpakt te krijgen. Dit verlengt aanzienlijk de kwaliteit en levensduur van je 3D-filament.

Er zijn speciale zakken te koop waar een ventiel inzit. Deze zakken geven ruimte voor maximaal 4 spindels. Eenmaal de zak dicht geritst, is het een kwestie van de stofzuigermond of daarvoor geschikt pompje op het ventiel plaatsen en de lucht eruit zuigen. Je spindels zijn dan weer vacuüm verpakt en op die manier beschermt tegen vocht.  Een kind kan de was doen!

Dit soort zakken kan je echt vele malen hergebruiken en kosten je slechts een paar euro. Ideaal toch?

 

Reload3D verkoopt  vacuümzakken en pompjes. Kijk hier voor ons aanbod: https://reload3d.nl/product-categorie/3d-print-accessoires/

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Leave a Reply