Printen met PETG 3D-filament

Reload3D PETG 3D-printer filamentMaak je 3D-print met PETG filament

Waarom? Nou, PETG is het nieuwe PLA!

PETG filament (polyethyleentereftalaatglycol) is een sterk en licht buigzaam 3D-printer filament met een laag krimpgehalte.

 

Voordelen PETG filament

Werken met PETG heeft verschillende voordelen. Zo heb je bijvoorbeeld geen heated bed nodig bij het printen. Dat is iets wat bij ABS bijvoorbeeld wel aan te raden is. Simpelweg 3DLAC op je printbed sprayen is voldoende voor een goede en sterke hechting.

Daarnaast is PETG uitermate vloeibaar als het op de juiste temperatuur is. Dit maakt het gemakkelijker om met een hogere printsnelheid te werken. Op die manier is je print sneller af en kan je door met de volgende!

Verder komen er tijdens het printen, net als met printen met PLA filament, geen vervelende luchtjes vrij. Erg prettig voor je neusholtes en goed tegen de hoofdpijn!

Omdat PETG erg sterk maar ook buigzaam is kan je de meest veelzijdige 3D-modellen maken. Bij het maken van complexe modellen met ABS filament heb je bijvoorbeeld een ondersteunend materiaal zoals PVA of HIPS filament nodig.

Tot slot is PETG een waterafstotend 3D-filament. Hierdoor kan je er dranken en vloeistoffen in bewaren. Handig als je leuke vaas wilt printen voor je schoonmoeder!

 

Genoeg redenen om eens met PETG aan de slag te gaan, vindt je niet? Gelukkig hebben we bij Reload3D een steeds groter wordend aanbod van dit prettige filament. Mis je een kleur in ons assortiment? Laat dan een reactie achter. Wellicht zit ie er de volgende keer wel bij!

 

Happy Printing!

 

Bewaren

Leave a Reply