3D Pen Advanced – Tips & Tricks

Download hier de Handleiding voor je Reload3D 3D Pen Advanced

Download hier de Reload3D Tips n Tricks voor je 3D Pen Advanced

LET OP! Lees altijd aandachtig de bijgeleverde handleiding door voordat je aan de slag gaat met de 3D Pen Advanced. Op die manier voorkom je problemen of verstoppingen van de 3D pen.
Een 3D Pen Advanced is geen speelgoed maar een elektronisch product die je met beleid moet bedienen! Het gebruik van de 3D pen is op eigen risico.
Als je toch in de problemen komt, hebben we hieronder een aantal tips voor je:

 

TIP 1: Gebruik je de 3D pen niet voor de duur van 20 seconden of langer: Haal het filament er HELEMAAL uit door de knop van het ontladen van het filament in te drukken. Trek ook de adapter uit het stopcontact. De kans is anders groot dat de 3D pen en/of nozzle verstopt raakt! Wil je opnieuw ermee aan de slag? Adapter erin, soort filament selecteren en wachten tot de 3D pen op temperatuur is. Knip het filament af voorbij het geribbelde gedeelte zodat er een mooi, recht afgeknipt stuk ingevoerd kan worden.

TIP 2: Komt het filament niet meer terug uit de achterkant van de 3D pen? Soms zit het filament zó ver in de 3D pen, dat het niet meer teruggehaald kan worden met de knop voor het ontladen van je filament.
Om dit eruit te krijgen, raden we aan om ander, nieuw filament in te voeren. Dit drukt dan het oude filament eruit. Zorg wel dat je filament recht is afgeknipt, anders kan dit alsnog mis gaan!

TIP 3: Zorg dat je, wanneer je PLA gebruikt hebt en daarna ABS wilt gaan gebruiken, al het filament uit je 3D pen drukt, de 3D pen vervolgens reset, en daarna pas ABS in gaat laden (zie handleiding).
Tot slot kan het ook zo zijn dat je de 3D pen kort weglegt om bijvoorbeeld wat te gaan drinken. Zorg dat je in zo’n geval ALTIJD het filament uit de nozzle haalt door de ontlaadknop minimaal 3 seconden achtereen in te drukken.
Hierdoor smelt het filament niet vast in de nozzle.

 

Werkt de 3D pen niet meer, en heb je één van de onderstaande handelingen uitgevoerd?
1. Je hebt op volle printsnelheid gedurende een lange tijd achter elkaar aan het werk bent met je 3D pen;
2. Je hebt in een korte tijd veelvuldig het filament vooruit en achteruit gedrukt met de in- en ontlaadknop;
3. Er zijn meerde soorten filament achter elkaar gebruikt zonder eerst de 3D pen te ontdoen van het oude filament;
Dan zit je 3D pen en/of nozzle verstopt!

Het laten ontstoppen van een verstopte 3D Pen Advanced valt niet onder de garantie (het laten verwijderen van papier uit je printer immers ook niet).

 

Zit de nozzle / printkop verstopt? Lees dan verder.
Druk nooit de lipjes van de nozzle volledig in! Deze zullen dan hoogstwaarschijnlijk breken!

Probeer op een subtiele manier de nozzle met de hand te verwijderen (laat deze eerst afkoelen!).
Lukt dit echt niet? Gebruik dan een balpen en doe heel voorzichtig een schuin naar voren gaande beweging in de driekhoekjes van de nozzle.
Deze zal dan langzaam loskomen van de 3D pen.

Video no.1 (Engelstalig) Hoe ontkoppel je de nozzle van de 3D pen. Nogmaals: DRUK NOOIT DE LIPJES VAN DE NOZZLE VOLLEDIG IN! DEZE ZULLEN BREKEN!

Klik hier!

Zit er bij het ontkoppelen van de nozzle nog een draadje filament in de nozzle? Knip dit dan vlak achter de nozzle af.
Vervolgens plaats je de nozzle terug op z’n plaats, warm je de pen op met nieuw filament en druk je het restant eruit.

 

Mocht je tegen problemen aanlopen die je zelf niet kan oplossen, kan je altijd kijken op onze Garantie & Reparatie pagina. Hier staat duidelijk uitgelegd wat de mogelijkheden zijn.

 

Inspiratie nodig? Bekijk dan even het onderstaande filmpje van de bekende vlogger Mila Malina. Ze maakt met een 3D Pen Advanced in combinatie met Reload3D PLA filament de mooiste creaties. In onderstaand filmpje maakt ze heel gemakkelijk leuke emoji sleutelhangers!

 

 

 

Koop nu heel voordelig je 3D Pen Advanced bij Reload3D
met GRATIS filament (3 kleuren / ±50 gram / 20 meter)
én een GRATIS standaard!

 

reload ftf zwart

Bewaren